skirt rosa

Denna sminkning har väldigt diskreta ögonskuggor för att fokus ska kunna ligga på fransarna (fake, om nu någon missade det ;P )

Produkter som använts:

Bas
Tikei - Concealer Pink
Tikei - Foundation N2
Tikei - Finishing Veil Glow
Tikei - Rouge Youth
Tikei's rouge Youth är ett otroligt diskret rouge, som man kan behöva använda lite mer av än deras övriga rouge då den är rätt ljus. Passar otroligt bra till ljus hy, och om man vill ha en "osynlig" rouge som bara upplevs som naturlig och fräsch.

Ögon:
Isadora Glossy Eyeliner - 40 Chrome Black
Isadora VibraLash Mascara - 01 Super Black
Ögonskugga Tikei - Lace & Karma
Karma är en otroligt fin och mångsidig skugga, har sakta men säkert jobbat sig upp till en av mina absoluta favoriter. Jag upplever den lite mer lila/rosa än vad bilden visar, men på hemsidan beskrivs den som kopparbrun. Detta är liten av en kameleontfärg som passar till väldigt mycket, något som verifieras av de många kommentarerna på Tikeis hemsida. Att kombinera den med den gammelrosa Lace blir jättefint och trots "skimret" en fin vardags-make up.
Depend lösögonfransar - nr 2

Läppar:
Max Factor Lipfinity - enbart den "glansiga"
Ögonskugga Tikei - Silence


diskret grått

Första sminkningen med de gråskaliga skuggorna från Tikei.
Måste säga att "Dusk" är otroligt pigmenterad, och ger bra punch, oavsett om man använder primer eller ej. Jag tycker dock att det är lättare att få Gothic riktigt kolsvart med primer under (använder för det mesta High Tech Lighter - Platina - från Make up store, kommer en recension på denna senare)


Produkter som använts:

Bas
Tikei - Concealer Pink & Mint
Tikei - Foundation N2
Tikei - Foundation N3 - som väldigt diskret shading
Tikei - Rouge Lovely
Tikei - Finishing Veils Matte & Glow

Ögon:
Isadora Glossy Eyeliner - 40 Chrome Black
Isadora VibraLash Mascara - 01 Super Black
Ögonskugga Tikei - Destiny, Dusk & Gothic

Destiny                      Dusk                        Gothic
Läppar:
Max Factor Lipfinity - enbart den "glansiga"
Ögonskugga Tikei - Silencepluralis

Här kommer en bunt olika sminkningar, där jag av någon anledning inte skrivit ner vilka produkter jag använt. Jag har i de flesta fall en aning, så är det något särskilt ni undrar över är det bara att fråga. (Borde kanske påpeka att bas och ögonskuggor på samtliga bilder är produkter från Tikei) Kommer att uppdatera med fler sminkningar (komplett med "register") inom en snar framtid. :)


"dagens" makeup

Här är då slutresultatet från recensions-sminkningen med Tikei produkter. Det blev en väldigt naturlig sminkning med fokus på eyelinern och ögonen. En sminkning som framhäver mer än syns i sig själv.

Produkter som användes var:

Bas (allt från Tikei, recenserades i tidigare inlägg):
Mineral Primer
Concealer Pink, Yellow & Mint
Foundation N2
Rouge Lovely
Finishing Veils Matte & Glow

Ögon:
Isadora Glossy Eyeliner - 40 Chrome Black
Isadora VibraLash Mascara - 01 Super Black
Ögonskugga Tikei - Lace & Embrace
Lace                        Embrace

Läppar:
Max Factor Lipfinity - enbart den "glansiga"
Ögonskugga Tikei - Silence
Silence
Denna bild är lite missvisande, jag upplever skuggan mer rosa och den är helt matt. Passar dock utomordentligt som lite pigment på läpparna speciellt med lite glans från Lipfinity-stiftet.


Recension Tikei

Jag har nu haft möjlighet att prova mineralsmink från Tikei sen innan jul, och jag måste säga att jag är frälst. Täckningen är långt bättre än jag förväntade mig och känslan på huden är underbar. Att priset är så lågt är ju inte direkt en nackdel heller. Det enda jag har märkt är att jag måste skaffa en bra återfuktande ansiktskräm, då huden annars lätt ser torr ut. Min hud ser iofs alltid fruktansvärt torr ut på vintern, men skillnaden är att jag nu sett hur bra den kan se ut med hjälp av Tikei, och då känns det liksom dumt att gå tillbaks till kakig, flakig hud. ;)

Mineral Primer - Används först för att "grunda" för resten av sminket. Rekommenderas till fet hy då den suger åt sig oljor och hindrar att huden ser glansig ut. Kan även användas som primer för ögonskuggor och som matt finishing veil.

Concealer Mint - Detta är magi i en liten burk! Denna concealer används för att neutralisera röda partier. Jag skriver neutralisera då den (och alla tikei's concealers) använder färg-neutralisering istället för att "täcka över" finnar osv.

Concealer Pink & Yellow - Dessa två concealers används till att täcka mörka partier under ögonen. Jag skulle rekommendera att prova sig fram till vilken som fungerar bäst, för det beror på vilken nyans din egen hud har. För mig fungerar den rosa concealern snäppet bättre, medans min syster hellre använder den gula.
Foundation N2 - Hos Tikei finns det 32 olika nyanser att välja bland fördelat på fyra färger.
  • Cool (C) - För kalla hudtoner som går mot rosa.
  • Neutral (N) - För neutrala hudtoner (går lite svagt mot rosa)
  • Peach (P) - För neutrala hudtoner (går lite svagt mot gult)
  • Warm (W) - För varma hudtoner som går mot gult
Varje färg finns alltså i 8 nyanser, från 0 för väldigt ljus hy, snudd på vit till 7 för mörka hudtoner. Jag har prövat 4 olika nyanser: N2, N3, P2, P3 och alla fyra fungerar på mig, men min favorit är N2. Nu under vinterhalvåret använder jag N2 som foundation och N3 som en väldigt diskret shading. Till sommaren kommer dock N3 (eller kanske till och med N4) att användas när brännan kommer. De foundations jag har prövat från Tikei är lätta att "bygga på" täckningen - bara att "swirla" lite extra.

Rouge Lovely - Alla rouger som jag prövat från Tikei har varit otroligt pigmenterade. Jag använder baby kabuki borsten för att få en bra applicering, och så swirlar jag väldigt väldigt lätt. Bäst resultat får man om man bygger upp täckningsgraden här också. Lovely är en väldigt gångbar färg i en gammelrosa nyans som ger naturligt rosiga kinder.

Finishing Veil Matte & Glow - Finishing veils används för att "fästa fast" makeupen och ge en fin finish. Matte veil kan ersättas av primern om man vill. Glow ger ett väldigt fint skimmer utan att bli för mycket bling. Jag använder faktiskt båda två, matte över hela ansiktet, och så en touch av glow som highlights över kindben, på näsryggen, vid ögonbrynen och i amorbågen. Anledningen till att jag blandar så är att jag upplever att det ger dimension i ansiktet. Lite skimmer i amorbågen gör dessutom att överläppen ser fylligare ut - gillas! :D

Så här ser det altså ut, före är jag nyduschad, och med endast lotion på huden. På "efterbilden" har jag använt ovanstående produkter. Jag har inte redigerat följande bilder alls, annat än att justera ljuset på en utav dom, då jag hade lyckats ta den i annat ljus (solen gick i moln :P  ). Sista bilden ser väldigt rosa ut, men det beror på att solen började gå ner. :)

Som ni ser är resultatet som en dröm! Huden ser flawless ut, men resultatet är naturligt och det är mycket svårt att se att något ligger ovanpå, snudd på omöjligt om du har återfuktat ordentligt.

Recension L’oréal Mattifying Minerals (01 Translucide)

Jag har prövat L’oréal Mattifying Minerals (01 Translucide) och måste tyvärr säga att jag inte har varit nämnvärt nöjd med den. Jag har inte sett något resultat, dvs någon direkt täckning, och känslan på huden har inte alls varit trevlig - huden känns mest bara torr och tråkig. Att sätta på sminket har inte heller varit en rolig upplevelse, locket är för djupt för att kunna "swirla" borsten i, och borsten i sig känns som stålborst mot huden.
Jag har inga före/efterbilder på den här produkten, efterfrågas det kan jag naturligtvis fixa - iaf så länge jag orkar ha burken kvar hemma, finns en viss risk att den kastas inom snar framtid. ;)
Allt som allt ingen rolig första erfarenhet av mineralsmink.

dagens makeup

Eller om man nu ska vara helt ärlig, dagens makeup från innan jul. :P Den här sminkningen är den andra jag prövade med proverna jag fick från Tikei. Jag kommer att återkomma med en recension på de Tikei-produkter jag prövat, speciellt foundation/concealer/blush. Ber om ursäkt för de suddiga bilderna (taget med mobilen), det blir bättring på det. :)

Bas:
Tikei Foundation - P2
Tikei Concealer - Mint
Tikei Concealer - Yellow
Tikei Rouge - Youth

Ögon:
Tikei Ögonskugga - Lace
Tikei Ögonskugga - Rose
IsaDora Glossy eyeliner - 40 Chrome Black
IsaDora VibraLash Mascara - 01 Super Black


fotd
fotd

inspiration we<3it

http://onthewildsidee.tumblr.com/
http://primacreative.tumblr.com/tagged/nails
http://neglelakkmani.com/
http://neglelakkmani.com/
och sist men inte (!) minst... http://thenailphile.blogspot.com/
http://thenailphile.blogspot.com/
Har ni tråkigt någon dag gå in på http://weheartit.com/ ,
där finns allt! :D

let it begin

eyes

RSS 2.0